Stek Woon & Lifestyle Magazine

Tegels vormen de perfecte basis om nieuwe interieurtrends en kleuren tot leven te brengen

In de wereld van interieurontwerp spelen tegels een belangrijke rol als trendsetters. Ze vormen de perfecte basis voor zowel rijke trendkleuren, zoals kobaltblauw, groentinten en bordeauxrood. Daarnaast zijn ze ook ideaal voor de populaire naturellen die tijdloos blijven. De veelzijdige collecties van Douglas & Jones bieden niet alleen een sterke basis, maar maken het ook mogelijk om een harmonieuze sfeer te creëren door de combinatie met opvallende woonaccessoires. Met de juiste tegels als uitgangspunt kunnen al jouw favoriete kleuren stralen zonder dat ze de overhand krijgen.

Nieuwe trendkleuren tegels Douglas & Jones
Nieuwe trendkleuren tegels Douglas & Jones
Nieuwe trendkleuren tegels
Serie Douglas & Jones Province

Douglas & Jones Province: Rustiek met een moderne twist

De Douglas & Jones Province-collectie biedt een perfecte basis voor diepe kleuren zoals kobaltblauw en diepgroen. Met zijn rustieke uitstraling en tijdloze esthetiek creëert deze collectie een warme, aardse ondergrond die een gebalanceerd contrast biedt tegen opvallende kleuren. Deze tegels lenen zich uitstekend voor zowel klassieke als moderne interieurs waar luxe en natuurlijke elementen samenkomen. De nieuwste trendkleuren kun je eenvoudig toevoegen om net iets meer pit aan een ruimte te geven. Ook zorgen kleuraccenten ervoor dat de tinten in de tegels nog mooier tot hun recht komen.

Tegels in neutrale of complementaire kleuren zoals beige, zandkleur of terracotta vormen een geweldige achtergrond voor groentinten, waardoor een serene en harmonieuze sfeer ontstaat.

Nieuwe trendkleuren tegels Douglas & Jones
Serie Douglas & Jones Marbles & More

Groen, caramelbruin en metaal in evenwicht

De Douglas & Jones Marbles & More-collectie speelt prachtig in op de huidige vraag naar rijke, natuurlijke materialen gecombineerd met industriële elementen. Met een breed scala aan groentinten en caramelbruin marmer, biedt deze collectie een luxueuze uitstraling die warmte en koelte combineert. Tegels zoals de Alloy Mint Mat, met een subtiele metallic glans, voegen een industrieel randje toe aan de natuurlijke texturen, wat resulteert in een perfecte balans tussen traditioneel en modern. Met een basis van Marbles & More heb je al een trendy uitstraling die je nog meer kan versterken door bijvoorbeeld kobaltblauwe accessoires toe te voegen.

Kobaltblauwe accenten in bijvoorbeeld de keuken of badkamer kunnen een verfijnde uitstraling creëren, vooral wanneer ze worden gecombineerd met witte of lichtgrijze tegels.

Nieuwe trendkleuren tegels
Serie Douglas & Jones Ultra Platinum White

Een statement met Platinum White en Black Diamond

Voor interieurs waar een gedurfd statement gewenst is, biedt de Douglas & Jones Ultra-collectie meerdere opties. Zo zijn de Ultra-tegels imposant: met hun XXXL-formaat reiken ze van plafond tot vloer en zijn daarmee al dé eyecatcher in elke ruimte. In de nieuwste woontrends zien we ook steeds vaker tegels in woonkamers, wat een praktische en stijlvolle aanvulling op elk interieur vormt. Je kunt heerlijk combineren met trendkleuren, zonder dat je de basis hoeft te veranderen. De Platinum White-tegel, bijvoorbeeld, in combinatie met een paarse stoel, laat zien hoe een neutrale tegel een kleurrijk accent zoals royaalpaars kan versterken. De glanzende afwerking van de Platinum White voegt bovendien verfijning toe aan elk interieur.

Serie Douglas & Jones Ultra Black Diamond

Aan de andere kant biedt de Black Diamond-tegel een dramatisch effect. Deze donkere tegel, ook perfect in combinatie met kleuren zoals bordeauxrood en dieppaars, creëert een luxueuze en mysterieuze sfeer. Deze tegels zijn ideaal voor interieurs die willen opvallen en een krachtig, gedurfd statement willen maken. Daar heb je eigenlijk geen toevoeging meer voor nodig!

Nieuwe trendkleuren tegels
Serie Douglas & Jones One by One

Douglas & Jones One by One: Subtiele elegantie in Ash

Naast de rijkere kleurtinten blijven naturellen en zandkleuren populair in de interieurtrends. De Douglas & Jones One by One-collectie sluit hier perfect op aan. Een prachtig voorbeeld is de tint Ash, met zijn lichte grijstinten, die een rustige ondergrond biedt en elegantie toevoegt aan elke ruimte. Deze collectie biedt een verfijnde basis die veelzijdigheid en harmonie in het interieur bevordert. Het is de ideale keuze voor iedereen die een serene en tijdloze sfeer wil creëren.

Serie Piet Boon by Dougas & Jones COAST Tile

Een alternatief dat ook goed aansluit bij deze trend is de Piet Boon COAST Tile. Met zijn gewolkte print biedt deze tegel een natuurlijke uitstraling die het gevoel van buiten naar binnen brengt. De COAST Tile helpt een harmonieuze sfeer te creëren in elke ruimte. Overweeg deze tegels als een ideale basis voor jouw interieur; ze zijn echte trendsetters die stijl en rust met elkaar combineren.

Serie vtwonen by Douglas & Jones Chop
Serie vtwonen by Douglas & Jones Shapes

Nog meer keuze

Douglas & Jones heeft ook een samenwerking met vtwonen, wat resulteert in een unieke collectie die meerdere trends samenbrengt. In de vtwonen-series bieden ze een solide basis met naturellen, terwijl ze net dat beetje extra pit aan je interieur geven door bijvoorbeeld warme terrakleuren en 3D-print reliëf. De handvormtegels van vtwonen by Douglas & Jones, zoals de series Chop en Shapes, hebben recent veel populariteit gewonnen vanwege hun veelzijdige texturen en vormen. Deze tegels creëren een subtiele, organische basis die prachtig samengaat met actuele trendkleuren en zorgen voor een speelse dynamiek in elke ruimte.

Serie Flakes van vtwonen by Douglas & Jones

Ook de vtwonen Flakes-collectie, met zijn opvallende XL-terrazzo-look, biedt een speelse maar elegante toevoeging aan interieurs. Deze tegels voegen subtiele patronen toe zonder te overheersen, waardoor ze een perfecte aanvulling vormen op de diepe kleuren in een ruimte maar ook weer een geweldige basis zijn waar je jarenlang plezier van hebt.

De hele maand oktober is het feest bij de dealers van vtwonen tegels by Douglas & Jones! Elke zaterdag kunnen de eerste 10 bezoekers een gratis goedgevulde vtwonen giftbag ophalen. Lees meer

Conclusie

Naast de rijke kleurtinten blijven naturellen populair in de interieurtrends. Een goede basis van tegels van Douglas & Jones vormt de perfecte ondergrond om verschillende stijlen te combineren. De collectie van Douglas & Jones en de samenwerkingen met vtwonen en Piet Boon bieden veelzijdige mogelijkheden om jouw interieur te verfraaien.

Of je nu kiest voor rustieke, aardse tegels of juist voor elegante, donkere platen, de juiste tegelkeuze helpt om een harmonieuze sfeer te creëren. Met deze stevige basis kun je moeiteloos accenten toevoegen in trendy kleuren zoals kobaltblauw, groentinten of bordeauxrood, waardoor je ruimte een luxe uitstraling krijgt zonder de natuurlijke elegantie te verliezen.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.