Stek Woon & Lifestyle Magazine

Ontdek Boutique Hotel Darq in Maastricht: Puur genieten

In het hart van Maastricht, in het sfeervolle Stokstraatkwartier, ligt Boutique Hotel Darq – een plek waar chocolade niet alleen geproefd, maar beleefd wordt. Dit unieke hotel is het nieuwste project van chocolatier Jorrit Consten, die al eerder succes had met zijn populaire chocoladewinkel Darq, waar alles draait om de geur, smaak en beleving van cacao.

Boutique Hotel Darq biedt zes unieke verblijven, elk volledig ingericht in een chocoladethema. In ‘The Plantation’ (70 m²) waan je je op een tropische cacao-plantage, terwijl de ‘Milk Chocolate’ kamer (18 m²) een warme, romige ambiance uitstraalt. Elke kamer combineert luxe met speelse details, zoals een chocoladereep-vormig hoofdbord, een kroonluchter van chocolade of een muur geïnspireerd op het ontwerp van een bonbon. Er is gekozen voor mooie en luxe materialen zoals Dekton en Silestone by Cosentino.

De suite ‘Chocolatier’ heeft mede een luxe uitstraling door het prachtige materiaal Dekton in de kleur Laurent op de wanden, wastafels en douchebak.

Suite ‘The Chocolatier’

Van winkel naar totaalbeleving

Jorrit begon Darq als chocoladewinkel en zag al snel mogelijkheden tot uitbreiding. “Het idee om meerdere vestigingen te openen hadden we al snel,” vertelt hij enthousiast. Maar het concept om een hotel te creëren dat volledig in het teken staat van chocolade, volgde pas later. “We wilden onze gasten niet alleen chocolade laten proeven, maar ze echt onderdompelen in de wereld van cacao. Het moest een totaalbeleving worden.”

De badkamer in de smaakvolle kamer ‘Bonbon’ is voorzien van de passende kleur Khalo van Dekton op de muren en verwerkt in de wasbak.

Kamer ‘Bonbon’

De perfecte locatie

De zoektocht naar de perfecte locatie voor het hotel was dan ook bewust. “We hebben goed gekeken naar welke gast bij ons past en waar die zich in de stad bevindt,” legt Jorrit uit. Het Stokstraatkwartier bleek de ideale plek. “Deze wijk staat bekend om zijn ambacht, kwaliteit en bijzondere service, en dat sluit perfect aan bij onze gasten die bewust kiezen voor kwaliteit en iets speciaals. De materialen van Dekton passen perfect in ons concept. Mede doordat je kan werken met grote platen zodat het geheel echt een eyecatcher is in de ruimtes.”

Kamer ‘White Chocolate’

In hotelkamer ‘White Chocolate’ is voor de kleur Dekton Argentium gekozen voor de muren en voor Silestone Blanco Zeus voor zowel de wasbak als douchebak.

Zelf ontwerpen met oog voor detail

De inrichting van het hotel is een verhaal op zich. In plaats van een interieurarchitect in te schakelen, besloot Jorrit samen met zijn schoonmoeder alles zelf te ontwerpen. “We kunnen lezen en schrijven met elkaar, al zijn we ook vaak kritisch op elkaar,” lacht hij. Samen bezochten ze verschillende plekken voor inspiratie en werkten ze thematisch aan de kamers. “Elke kamer heeft zijn eigen verhaal. Zo heeft de witte-chocoladekamer een hoofdbord in de vorm van een chocoladereep, en in de melk-chocoladekamer staat een oude productieband zoals die in onze kelder wordt gebruikt.”

plantage maastricht hotel
plantage maastricht hotel

In ‘Suite Plantation’ is gekozen voor Silestone Negro Stellar voor de prachtige wastafel.

Suite ‘The Plantation’

Creatieve keuzes onderweg

Sommige ontwerpen ontstonden spontaan tijdens de bouw. “In de kamer ‘The Plantation’ wilden we iets doen met de spanten in de nok. Uiteindelijk hebben we daar een grafische weergave van cacaovruchten en bladeren tussen geplaatst, wat prachtig uitpakte.” Daarnaast moest er in één van de kamers een kroonluchter van chocolade boven een vrijstaand bad komen. “Dat vrijstaande bad was dus een must!” voegt Jorrit toe.

De keuze voor de materialen gebeurde deels vooraf en deels tijdens het proces. “We hadden vooraf wel een idee van wat we in elke kamer wilden, maar sommige beslissingen hebben we pas ter plekke gemaakt. Het is heel organisch gegaan. In elk ontwerp passen de materialen van Cosentino perfect, zowel qua kleuren als qua uitstraling. Daarnaast moet je ook rekening houden met de praktische eigenschappen van de materialen. Dekton blijft mooi en is kras- en vlekbestendig.”

Ook hotelkamer ‘Milk Chocolate’ is voorzien van de mooie materialen van Dekton: de muren, wasbak en douchebak zijn uitgevoerd in de kleur Argentium.

Kamer ‘Milk Chocolate’

Toekomstplannen

Nu het hotel geopend is, denkt Jorrit ook al voorzichtig aan de toekomst. “We houden van ondernemen, dus er zullen zeker events en activiteiten rondom chocolade komen,” zegt hij. De afgelopen 18 maanden waren intens vanwege de verbouwing, maar de creativiteit stroomt alweer. “Wie weet wat er in de toekomst komt. Ik krijg nu hopelijk wat ruimte in mijn hoofd voor nieuwe ideeën. Voorlopig genieten we van het hotel en hoe mooi alles gelukt is.”

We wilden onze gasten niet alleen chocolade laten proeven, maar ze echt onderdompelen in de wereld van cacao. Het moest een totaalbeleving worden.

Inspiratie voor thuis

Het interieur van Boutique Hotel Darq is een bron van inspiratie voor designliefhebbers. De combinatie van luxe materialen zoals Dekton by Cosentino, rijke kleuren en speelse chocolade-elementen toont hoe je je interieur kunt verrijken met originele, thematische ideeën. Denk aan diepe aardetinten, bijzondere texturen en geur- en kleuraccenten die een ruimte tot leven brengen.

Conclusie

Boutique Hotel Darq in Maastricht is meer dan een plek om te overnachten – het is een ware chocoladereis voor de zintuigen. Met zijn unieke kamers en creatieve inrichting is het de perfecte bestemming voor zowel chocolade- als interieurliefhebbers. Laat je inspireren en onderdompelen in de wereld van chocolade en boek je verblijf in dit bijzondere hotel.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.