Stek Woon & Lifestyle Magazine

Ontdek de trend van ‘Double drenching’: Een Kleurrevolutie voor je interieur

De interieurwereld staat nooit stil. Trends veranderen voortdurend. Little Greene is een pionier op het gebied van verf en kleuren. Het Engelse verfmerk geeft een nieuwe dimensie aan de populaire trend ‘Colour drenching’. Dit innovatieve concept heet ‘double drenching’. Deze trend is perfect voor interieurliefhebbers die buiten de lijntjes kleuren. Het biedt ongekende mogelijkheden om je woonruimte te transformeren tot een waar kunstwerk.

Double drenching Little Greene verf

Wat is colour drenching?

‘Colour drenching’ heeft het gebruik van kleur in huis al behoorlijk veranderd. Bij deze trend wordt een kamer volledig ondergedompeld in één enkele kleur. Muren, plafonds, plinten, en houtwerk worden allemaal in dezelfde tint geschilderd. Dit zorgt voor een krachtig en monochroom effect. Waar traditionele kleurenschema’s vaak terughoudend zijn, biedt colour drenching de mogelijkheid om op een gedurfde, maar toegankelijke manier te experimenteren. Double drenching gaat nog een stapje verder.

Double drenching Little Greene verf

Van colour drenching naar double drenching

Little Greene tilt de trend naar een hoger niveau met ‘double drenching’. In plaats van een ruimte in één kleur te hullen, worden bij double drenching twee of meer nauw verwante kleuren toegepast op alle oppervlakken. Dit resulteert in een verrassend effect dat traditionele kleurregels doorbreekt. Denk aan kleuren uit dezelfde familie die qua intensiteit gelijk zijn, maar toch verschillende ondertonen hebben. Zo kan een blauwachtig groen perfect gecombineerd worden met een geelachtig groen, wat een unieke en frisse uitstraling geeft aan elke ruimte.

Double drenching Little Greene verf

Speel met kleurvariaties

Double drenching draait om het mixen van kleuren die dicht bij elkaar liggen op de kleurenkaart. Zoals bijvoorbeeld de ‘Colours of England’ van Little Greene. Populaire combinaties zijn het gedurfde ‘Hopper’ naast het stralende ‘Citrine’ of het diepe ‘Mid Azure Green’ gecombineerd met ‘Deep Space Blue’. Deze nieuwe benadering biedt daarom mogelijkheden om net even anders om te gaan met kleur.

Creëer onverwachte accenten

Het gebruik van meerdere tinten binnen één ruimte biedt ook de kans om opvallende accenten te creëren met meubels, accessoires of raamkozijnen. Door de kracht van kleur volledig te benutten, ontstaat een spannende en harmonieuze omgeving waar geen ruimte is voor saaie witte plafonds of plinten. Double drenching omarmt kleur op elk oppervlak waardoor je interieur net even anders wordt dan anders.

Durf te experimenteren

‘Double drenching’ is dé trend voor iedereen die niet bang is om te spelen met kleur en graag unieke, gedurfde interieurs creëert. Door te kiezen voor deze decoratiestijl haal je het maximale uit je woonruimte en maak je van elke kamer een visueel spektakel. Of je nu houdt van rustige aardetinten of juist van felle, opvallende kleuren: durf te experimenteren. Double drenching biedt een speelse en creatieve manier om je interieur nieuw leven in te blazen.

Ben je klaar om je interieur volledig te transformeren met deze kleurrijke trend? Laat je inspireren door de prachtige kleurencombinaties van Little Greene en ontdek hoe jij je eigen double drenched droomhuis kunt creëren!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.