Stek Woon & Lifestyle Magazine

Maison & Object 2024: De hoogtepunten

De Interieurbeurs Maison Objet 2024, gehouden in september in Parijs, was opnieuw een bruisend evenement dat de nieuwste trends en innovaties in de interieur- en designwereld presenteerde. De beurs trok duizenden bezoekers uit de hele wereld, waaronder ontwerpers, inkopers, en interieurfanaten die op zoek waren naar inspiratie en de nieuwste collecties van toonaangevende merken. Het thema van dit jaar was duurzaamheid en innovatie, met een sterke focus op milieuvriendelijke materialen en ambachtelijke productieprocessen. Hieronder volgt een verslag van de belangrijkste hoogtepunten en een selectie van tien merken die met iets nieuws op Maison Object 2024 verschenen.

Maison Object 2024: design en duurzaamheid

Dit jaar draaide de beurs om de integratie van technologie in design, duurzaamheid, en het herontdekken van traditionele ambachten. Er was een duidelijke verschuiving naar circulaire ontwerpen, waarbij veel merken producten toonden die gemaakt zijn van gerecyclede materialen of die zodanig ontworpen zijn dat ze gemakkelijk gerepareerd en gerecycled kunnen worden. De sfeer was dynamisch en de stands waren creatief ingericht, met veel aandacht voor detail en esthetiek.

Tien Merken met Innovaties

Muuto
Het Deense merk Muuto presenteerde een nieuwe collectie modulaire banken die zijn gemaakt van gerecyclede materialen en ontworpen zijn voor flexibiliteit in kleine en grote ruimtes. De Muuto collectie benadrukte het gebruik van duurzame stoffen en een eenvoudig, maar elegant design.

Ferm Living
Ferm Living introduceerde een nieuwe serie verlichting geïnspireerd op Scandinavische minimalistische esthetiek met een focus op natuurlijke materialen zoals keramiek en hout. De lampen zijn ontworpen om warmte en gezelligheid te brengen in elke ruimte.

Tom Dixon
Tom Dixon verraste de bezoekers met zijn nieuwste verlichtingscollectie die gebruikmaakt van innovatieve LED-technologie. De ontwerpen combineerden futuristische vormen met klassieke materialen zoals koper en glas.

Normann Copenhagen
Normann Copenhagen presenteerde een nieuwe lijn keukenaccessoires gemaakt van gerecycled plastic. De collectie is ontworpen met een speels kleurenpalet en een minimalistische benadering die functionele kunst in de keuken brengt.

Gubi beetle chair

Gubi
Het Deense merk Gubi bracht een heruitgave van hun iconische Beetle Chair, nu volledig gemaakt van biologisch afbreekbare materialen. De stoel behoudt zijn klassieke uitstraling, maar is nu nog milieuvriendelijker.

Nanimarquina
Dit Spaanse tapijtenmerk lanceerde een collectie handgeweven tapijten gemaakt van gerecycled textiel. Elk tapijt vertelt een verhaal en draagt bij aan de vermindering van textielafval wereldwijd.

Kartell
Kartell introduceerde een nieuwe serie meubels die volledig uit bioplastics bestaan. Hun iconische stoelen en tafels zijn nu milieuvriendelijker, zonder in te boeten op de kenmerkende moderne stijl.

Moooi
Het Nederlandse designmerk Moooi presenteerde een nieuwe collectie verlichting en meubels die speels gebruikmaakt van 3D-geprinte onderdelen. Deze collectie biedt maatwerkopties, waardoor elk stuk uniek kan worden gemaakt.

Hay
Hay bracht een reeks nieuwe accessoires uit die functionaliteit combineren met een speelse esthetiek. Hun nieuwe collectie bestaat uit keukengerei, opbergoplossingen en kantoormeubilair, allemaal gemaakt van duurzame materialen.

Zanotta
Het Italiaanse merk Zanotta presenteerde een nieuwe collectie banken en fauteuils, geïnspireerd door klassieke Italiaanse ontwerpen, maar met een moderne twist. De meubels zijn ontworpen met het oog op comfort en duurzaamheid, met verwisselbare en herbruikbare bekledingen.

Benieuwd naar een overzicht van alle woonbeurzen in binnen- en buitenland? Neem een kijkje in onze woonagenda

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.